facebook-call facebook-call facebook-call

רשלנות רפואית

אבחון התקף לב

פיצוי בסך 1 מיליון ש"ח. הרופא בקופת החולים התרשל בפענוח בדיקת האק"ג וקבע שהיא תקינה למרות שהתובע התלונן על כאבי חזה ממושכים וחולשה. בעקבות כך אובחן באיחור אוטם שריר הלב והתובע נותר על אי ספיקת לב קשה.

התובע, בן 45, הגיע לרופא בקופת החולים עם תלונה על כאבי חזה גם בזמן מנוחה וכאבי שיניים (התובע שמעולם לא סבל מכאבי שיניים הרגיש שמשהו אינו לא תקין. חלק מהסימנים לתעוקת חזה הם גם כאבים בשיניים וחניכיים). התובע נשלח לחדר האחות לבצע בדיקת אק"ג, לאחר מכן שב לרופא אשר העיף מבט לכיוון התרשים וקבע שהתרשים תקין ושלח את התובע לביתו עם מרשם לאקמול. לאחר יומיים, שב התובע לרופא עם תלונות נוספות של חולשה, שלשולים והקאות (סימן נוסף המחשיד לתעוקת חזה) לאחר בדיקה קצרה, קבע הרופא אבחנה של וירוס ושלח את התובע לביתו.

​עוד באותו הערב, כאשר הוא סובל מחולשה קשה וכאבים בחזה, פנה בשארית כוחותיו למיון בבית החולים. בקבלתו לבית החולים עלה מיד החשד לאוטם בשריר הלב, בדיקת דם הצביעה על ערכי טרופונין גבוהים (טרופונין הוא חלבון האחראי לכיווץ שריר הלב, ערכו עולה במקרה של אוטם שריר הלב ולכן מהווה אינדיקציה מהימנה). והתובע הובהל לצנתור.

בעקבות האיחור באבחנה, לתובע נגרם נזק קשה לשריר הלב.

​לתביעה צורפה חוות דעת בתחום הקרדיולוגיה וחוות דעת פסיכיאטרית. המומחה הקרדיולוגי קבע כי אם התובע היה מופנה לבית החולים בהקדם ניתן היה לבצע צנתור בתובע ולהימנע מהאוטם שחווה. המומחה העריך כי לתובע נותרה נכות בשיעור 75% בשל תפקוד לקוי של הלב לאחר אוטם שריר הלב. פסיכיאטרית העריכה כי לתובע נכות נפשית בשיעור 20% בגין מצב חרדתי ממושך.

050-4443704 WhatsApp