פוליסות הביטוח הסיעודי נערכות או במסגרת פרטית או במסגרת קבוצתית (חברי קופות החולים, קבוצות עובדים וארגונים). לרוב מדובר בפוליסות לתקופות קצובות (מספר חודשים) ולא למשך כל חיי המבוטח.
בכדי להיות זכאי לתגמולי ביטוח סיעודי יש לעמוד באחד או בשני הדרישות הבאות:
- מצב בריאותו ותפקודו ירודים כתוצאה ממחלה, תאונה או ליקוי בריאותי, אשר בשלו הוא לא מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי (לפחות 50% מהפעולה) של פעולות לפחות 3 מתוך הפעולות הבאות: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על הסוגרים וניידות.
- מצב בריאותו ותפקודו ירודים עקב "תשישות נפש" שנקבעה ע"י רופא מומחה בתחום. לעניין זה, 'תשישות נפש"- פגיעה בפעילותו הקוגניטיבית של המבוטח וירידה ביכולתו האינטלקטואלית, הכוללת ליקוי בתובנה ובשיפוט, ירידה בזיכרון לטווח ארוך ו/או קצר וחוסר התמצאות במקום ובזמן הדורשים השגחה במרבית שעות היממה על פי קביעת רופא מומחה בתחום, שסיבתה במצב בריאותי כגון: אלצהיימר, או בצורות דמנטיות שונות.
חשוב להדגיש כי מבוטח אשר טרם פטירתו היה סיעודי, חולה במחלה ממארת, סבל מפרקינסון, תשישות נפש או כל מקרה בו נזקק לעזרה, משפחתו של הנפטר, זכאית לתבוע את תגמולי הביטוח להם היה זכאי המבוטח בחייו- זאת אף לאחר מותו.
בתביעות ביטוח תקופת ההתיישנות מוגבלת ל-3 שנים. פנייה אל חברת הביטוח בדרישה לשלם תגמולים אין בה כדי לעצור את מירוץ ההתיישנות. רק הגשת תביעה לבית המשפט עוצרת את מירוץ ההתיישנות! לכן במקרה של דחייה מומלץ לטפל בנושא מיידית ולא להסתכן בחלוף תקופת ההתישנות.
עו"ד ונוטריון מורן אברהמי יום טוב, בעלת ניסיון רב בתביעות בריאות וסיעוד, וסייעה לעשרות מבוטחים להשיג את התגמולים המגיעים להם מכח פוליסת הסיעוד.
לפרטים נוספים >>