facebook-call facebook-call facebook-call

רשלנות רפואית

פרע כתפיים

פיצוי בסך מיליון ש"ח. בחור בן 22 אשר סובל מפרע כתפיים, תבע את בית החולים על התנהלות רשלנית במהלך לידתו.

הבחור בן ה-22 תבע את בית החולים באשר להתנהלותו הרשלנית במהלך לידתו אשר גרמה לנזק בלתי הפיך בכתף ובנכות גבוהה בשיעור 60%. ידו הימנית של הבחור קצרה יותר מהשמאלית ומשותקת.

טענות הרשלנות היו כי בית החולים בו אושפזה היולדת (אם התובע) לא ביצע מעקב הריון תקין ולא השכיל לציין את גורמי הסיכון שעלולים לגרום לפרע כתפיים כגון גילה של היולדת, העובדה כי העלתה באופן חד במשקל ללא הסבר, והעובדה כי מדובר באשה נמוכה – 155 ס"מ (לגובה האישה יש קורלציה לרוחב מוצא האגן הגרמי).

בית החולים לא נערך באופן המתאים והנדרש לקראת לידה קשה ו/או לסיכון מוגבר ל"פרע כתפיים" אף שהנתונים אשר היו בפני בית החולים קודם ללידה חייבו תשומת לב יתרה מהרגיל.

ניהול הלידה בפועל היה רשלני, בשל אי ליווי הלידה על ידי צוות או רופא בכירים לאור הסיכון הגבוה בלידה זו, חרף העובדה שהסיבוך ניתן היה לחיזוי מראש, וכאשר לא נכח צוות רפואי מתאים.

בנוסף, בית החולים התרשל בכך שלא הואיל לבצע הערכת משקל של העובר בטרם הלידה.

התביעה התבססה על הלכה של בית המשפט העליון (בע"א 10094/07- פלונית, אלמוני, אלמונית נ' בית החולים האנגלי אי.מ.מ.ס) שם נקבע כי "…חובה לבצע הערכת משקל לעובר ושאי עריכתה של בדיקה זו מהווה מחדל ובניגוד למקובל. בדיקה ידנית של משקל העובר עדיפה על פני עריכת בדיקות אחרות לבחינת גודלו. מדובר בשלב קריטי במהלך הלידה."

האורטופד מטעם התביעה העריך את נכותו הצמיתה של התובע בשיעור 60% לפי סעיף 31 (1) (ב) לתקנות המל"ל, בגין שיתוק מלא של קבוצת השורשים העליונה של הפלקסוס הברכיאלי.

כאמור התיק הסתיים בהליך גישור בפיצוי של מיליון ש"ח.

050-4443704 WhatsApp